VB

Dag liefste Chiromeid,

Mijn naam is Claudia en ik stel mij heel graag aan jullie voor als het nieuwe vb’tje. Ik ben 26 jaar oud en momenteel voltijds aan het werk als HR Officer in Zwijndrecht, Antwerpen.

Na 13 mooie jaren als chirogriet werd het voor mij tijd voor nieuwe uitdagingen. Zo heb ik 4 jaar geleden besloten om mijn kaarsje uit te blazen en mijn chirorok op te bergen. Ik heb in tussentijd niet stilgezeten. Ik heb mijn bachelorsdiploma Orthopedagogie behaald, heb mij 3 jaar geëngageerd als groepsleiding in een jeugdbeweging voor kinderen en jongeren met een mentale en-/of fysieke beperking, ik heb 1,5 jaar deeltijds gewerkt in een kinderopvang gecombineerd met een job als Management Assistant. Tussendoor heb ik nog enkele mooie reizen gemaakt, de beste artiesten ontmoet op concerten en festivals én vele koffiebarretjes in Antwerpen uitgetest.

Wanneer ik hoorde dat Evi & Lou op zoek waren naar opvolging is dat chirovlammetje stilletjes terug beginnen aanwakkeren. Vol enthousiasme wil ik mij dan ook smijten in dit zotte avontuur. Ik ben super blij om opnieuw deel te mogen uitmaken van deze groep vol enthousiaste, grappige, fantastische, getalenteerde en gepassioneerde grieten!

Samen beginnen we aan een reis van leren, verkennen en ontdekken. We gaan uitdagingen aan, vieren onze overwinningen en leren waardevolle lessen uit onze tegenslagen. Ik geloof enorm in de kracht van teamwerk, inclusiviteit en creativiteit en ik ben ervan overtuigd dat jullie samen opmerkelijke dingen kunnen bereiken. Maar bovenop, ik geloof in elk van jullie! Ik moedig jullie dan ook aan om jullie ambities, dromen en doelen met ons te delen. Jullie unieke perspectieven en talenten zijn wat onze Chiro zo speciaal maakt! Zoek je hulp bij het leiding geven? Organiseren van een evenement? Lastige e-mail? Nood aan een luisterend oor? Ik ben er voor je, vergeet dat niet!”

Dikke knuffel,

Jullie VB Claudia

Hey!

Ook ik zal me als nieuwe VB even kort voorstellen. Mijn naam is Charlotte, en waarschijnlijk kennen jullie me al wel een beetje. Na een “Chiro-carrière” van 18 jaar, waarvan ik 6 jaar in die fantastische leidingsploeg heb gezeten, was ik nog niet helemaal klaar om het Chiro-hoofdstuk af te sluiten.

Mijn studententijd heb ik doorgebracht in Leuven, waar ik Farmacie studeerde. Sinds juni ben ik afgestudeerd en is het officieel apotheker Charlotte. Kort daarna heb ik de kans gekregen om te mogen starten aan de grootste uitdaging tot nu toe: doctoreren in de geneeskunde! Deze zomer ben ik dan ook vol enthousiasme aan mijn doctoraat gestart, dat kadert binnen het domein van de longkankerscreening. Heel spannend allemaal!

Naast het doctoraat geef ik in mijn vrije tijd bijles (wiskunde en wetenschappen), probeer ik wat te sporten en spreek ik met vriendinnen af.

Chiro wordt gemaakt voor en door jongeren. Ze krijgen kansen om zich te ontplooien, fouten te maken en hier heel veel uit te leren. Wij hopen voor hen een inspiratie te zijn, om samen met hen naar een fijne Chiro-visie te zoeken. In de bruisende wereld van een jeugdbeweging zijn wij een beetje de steunpilaar. Hierin is vooral “steun” heel belangrijk! We zijn er altijd voor hen en staan altijd klaar, zowel voor de leuke onvergetelijke zaken, als de mindere momenten.

Samenwerken is iets waar ik veel waarde aan hecht. Chiro is één (h)echte groep, daar staan we voor. Samen bereik je zoveel meer!!
Voor onze Chiro hoop ik verder een vertrouwenspersoon te zijn waar iedereen bij terecht kan: leiding, leden, ouders, Chiro-sympathisanten, instanties buiten onze Chiro…. Aarzel niet om contact op te nemen!

Ik heb alvast ongelooflijk veel zin in dit avontuur en we gaan er samen een fijne tijd van maken!
Als ik jullie ergens mee kan helpen, hoor ik het graag!

Veel liefs!

Jullie VB Charlotte